Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour

Details

Closed to new replies
November 5, 2012
Link

Statistics

Replies: 12

can someone help me with paint tool sai please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:iconaluchanrawr8d:
aluchanRAWR8D Featured By Owner Nov 5, 2012
okay so ive started to make backgrounds for my images but for some reason when i put it under my line art layer it dosnt show up, its as if it isnt there. but if i put it over the lineart layer or where ever it shows up. i thought i was doing something wrong so i went through tutorials and such but im doing the exact same thing they are, and im extremely frustrated and confused!! so deviant art community... i seek your guidance..
help please!! :(
Reply

You can no longer comment on this thread as it was closed due to no activity for a month.

Devious Comments

:iconcosmic-doodle:
Cosmic-doodle Featured By Owner Nov 5, 2012  Hobbyist Digital Artist
Did you ink your lineart on a solid white layer? :?
Reply
:iconaluchanrawr8d:
aluchanRAWR8D Featured By Owner Nov 5, 2012
yeah i did. is that the reason why? o.o
Reply
:iconcosmic-doodle:
Cosmic-doodle Featured By Owner Nov 5, 2012  Hobbyist Digital Artist
Yes. =P Because now the white on the layer is blocking the background.
When inking, always ink on a transparent layer. just make a new layer. They're usually always transparent by default
Reply
:iconaluchanrawr8d:
aluchanRAWR8D Featured By Owner Nov 5, 2012
oooooh. crap! haha thanks you guys all really helped alot thank you very much.
Reply
:iconarkazain:
arkazain Featured By Owner Nov 5, 2012  Hobbyist Digital Artist
Are you sure the layer your line art is on isn't actually just a white layer? Try putting your background below the line art, then use the eraser on some random parts on the line art layer.
Reply
:iconraewills:
RaeWillS Featured By Owner Nov 5, 2012  Student Traditional Artist
*to "layer" in the overhead bar then scrolling down to luminance to transparency
Reply
:iconaluchanrawr8d:
aluchanRAWR8D Featured By Owner Nov 5, 2012
okay i scrolled down to luminance to transparency but now everything on that layer is all greyish..
oh my gosh i sound like a dope. sorry im new to this digital art thing TT TT thank you for your patience
Reply
:iconraewills:
RaeWillS Featured By Owner Nov 5, 2012  Student Traditional Artist
nah its okay :) make sure you are on your line art layer specifically and try again, if it doesn't work switch your line art layer mode or setting to multiply and that should definitely fix it
Reply
:iconaluchanrawr8d:
aluchanRAWR8D Featured By Owner Nov 5, 2012
oh alright, thank you!!!
Reply
:iconraewills:
RaeWillS Featured By Owner Nov 5, 2012  Student Traditional Artist
no problem C:
Reply
Add a Comment: